July 27, 2008

Un om interesat de un credit bancar

Bomboane M&M


Daca va uitati atent la aceasta fotografie, eventual o mariti ca sa puteti vedea mai bine, veti vedea bomboanele M&M cum le zic eu. Imaginea pe monitor este formata din pixeli. Fiecare pixel este un punct din matricea de puncte ce formeaza imaginea. La randul lui un pixel e format din 3 culori : RGB ( red, green and blue ). Aceste culori RGB eu le-am botezat bomboane M&M. Prima oara cand am vazut cum o imagine se formeaza din aceste combinatii RGB le-am asociat cu o multime de bomboane M&M. Din combinatia acestor trei culori iau nastere toate culorile ce le vedem pe monitor. De ex. culoarea alb se obtine din combinatia RGB astfel: R luminozitate 100%, G luminozitate 100%, B luminozitate 100%. Asta se poate vedea daca dam zoom in zona obrazului meu din fotografia de mai sus. Culoarea negru se obtine din combinatia RGB astfel : R luminozitate 0%, G luminozitate 0%, B luminozitate 0%. Din cauza ca nu am putut sa focalizez bine nu veti putea vedea aceasta combinatie RGB pe palaria mea. Un alt motiv este ca palaria nu are culoarea negru pur ci noante de negru.

July 1, 2008

Foto macro - picaturi & flori

Am pus Kodak-ul la treaba si am inceput sa fac poze. La un moment dat eram la tara si am vazut un rand de lalele frumos colorate in gradina din fata casei. M-am apropiat si am facut a 4758 fotografie. Ca sa fie mai fresh am stropit laleaua cu apa astfel incat picaturile sa nu fie prea mari sa curga ci sa ramana pe folare.

Dupa ce am descarcat poza in calculator am inceput sa ma gandesc cum as mai putea face o asa fotografie, cum sa fac picaturi perfecte. Am trecut la experimente si am incercat sa stropesc o floare cu un pulverizator de la solutia de spalat geamuri. Rezultatul a fost bun dar am vrut mai mult. Pana acum aveam picaturi mari si medii dar foarte putine picaturi mici. Ca sa am pe floare si picaturi fine de apa am folosit un pulverizator de la un parfum. Am folosit trandafiri de data asta pentru ca nu mai aveam lalele. Am infipt trandafirul in mijlocul unei coli A4 ca sa nu-mi apara in fundalul fotografiei fata de masa. Si asta e fotografia ...